Actueel

Aquisitiefraude

Steunpunt Acquisitiefraude is het landelijk meldpunt voor acquisitie(advertentie)fraude. Iedere organisatie die zich gedupeerd of misleid voelt door bedrijven op het gebied van advertentiecontracten, vermeldingen op websites, vermeldingen in internetgidsen en spooknota's, kan dit bij ons melden.

Steunpunt Acquisitiefraude geeft deelnemers van de stichting juridische hulp en (preventieve) adviezen in hun melddossier. Leden van de bij ons aangesloten brancheorganisaties kunnen gratis deelnemer worden van het steunpunt.

Mocht u nog vragen hebben over acquisitiefraude of onze werkwijze, kijk dan bij onze veel gestelde vragen. Wellicht staat het antwoord op uw vraag er reeds bij.

Heeft u vragen over andere soorten fraude dan acquisitiefraude? U kunt dan contact opnemen met de Fraudehelpdesk: www.fraudehelpdesk.nl.

Laag BTW op onderhoud verlengd

De tijdelijke maatregel Lage BTW tarief op onderhoud particuliere woningen met drie maanden verlengd.

Het kabinet verlengt het lage btw-tarief op verbouwingen met 3 maanden.

Bij renovatie en herstel van woningen mag ‘arbeid’ nog onder het lage btw-tarief van 6 procent gebracht worden bij klussen waarvan de werkzaamheden voor 1 juli aangevangen zijn. Voor alle opdrachten geldt dat ze voor zaterdag 1 oktober afgerond moeten zijn.

Alle opdrachten die starten na 1 juli of opgeleverd worden na 1 oktober vallen volledig onder het hoge BTW tarief.

Om te voorkomen dat je achteraf alsnog het hoge BTW tarief moet doorberekening aan de klant omdat de werkzaamheden na 1 oktober afgerond worden kun je het beste de opdracht splitsen in deelopdrachten.

Wanneer je een aanvraag krijgt voor de verbouw van een woning, maak je aparte offertes voor bijvoorbeeld de woonkamer, badkamer en hal.
De klant geeft ook per onderdeel apart opdracht.
Wanneer de woonkamer en badkamer gereed zijn voor 1 oktober (en de werkzaamheden gestart voor 1 juli) dan kun je het arbeidsdeel van deze werkzaamheden facturen tegen 6 % BTW. Wanneer de hal wordt opgeleverd na 1 oktober dan is alleen deze opdracht belast tegen het hoge BTW tarief.

Wanneer er 1 offerte is gemaakt dan moet je alle werkzaamheden tegen het hoge BTW tarief factureren.